Blogg

Lansering av versjon 1.1

I dag har vi lansert versjon 1.1 av Utleieregnskap!

Denne versjonen er like gratis som den forrige, men inneholder i tillegg to funksjoner man kan betale for:

Her finner du detaljer om hvordan du kjøper lisens. Kortversjonen er at vi sender vi deg lisensnummeret på e-post hvis du trykker på denne knappen:

Andre nyheter er import av Excel-filer (vi støtter xlsx-formatet, men ikke det gamle xls-formatet), støtte for å dra og slippe filer rett i dagboka, pluss en del andre forbedringer.

Vi anbefaler at du oppgraderer til siste versjon, ikke minst for å bli kvitt påminnelsen om at det finnes en nyere versjon.

Lansering av første versjon!

I dag legger vi ut første versjon av Utleieregnskap!

Dette er en gratisversjon som kjører på Windows. Neste versjon blir en versjon det er mulig å betale for, og deretter implementerer vi det dere har lyst på, så hvis det er stemning for andre platformer så kan vi ta det etter hvert.

Gratisversjonen har to restriksjoner som fullversjonen ikke har:

  1. Det er ikke mulig å avslutte regnskapsåret
  2. Du kan ha bare ett regnskap

Vi anbefaler at du oppretter et prøveregnskap og følger demoen for å se hvordan programmet virker, og at du sletter demoregnskapet etterpå og prøver deg med dine egne data. Du kan dermed prøve programmet i et år før du eventuelt bestemmer deg for å kjøpe.

I fullversjonen blir det mulig å avslutte regnskapsåret slik at du får kontinuitet fra år til år, og der kan du selvfølgelig ha så mange regnskap du vil.

Programmet kan lastes ned herfra.

Trenger verden enda et regnskapssystem?

Det er ikke mange som vet dette, men regnskapssystemer vokser på trær. Jeg kan se tre stykker fra kontorvinduet mitt. Du kan plukke et system i blinde og det vil gjøre jobben for deg. Det er nok nå, vi trenger ikke flere.

Jeg behøver ikke å bruke dem engang. Regnskapssystemer er dyre og vanskelige. Jeg leier ut én leilighet og har ikke regnskapsplikt. Jeg har plikt til å dokumentere inntekter og utgifter, men det betyr bare at jeg tar vare på kontoutskrifta og kvitteringene i tilfelle jeg får ettersyn.

Ok, jeg gjør litt mer enn det. Jeg har et regneark der jeg noterer husleia hver måned. Jeg følger med i nettbanken og noterer når husleia betales. Jeg noterer også alle kostnader, som kommunale utgifter, adsl, strøm, fellesutgifter og denslags.

Trenger verden enda et regnskapssystem? Ikke i følge Burt Bacharach.

What the World Needs Now Is Love.
Burt Bacharach, 1965

Jeg derimot, trenger  et enkelt regnskapssystem som ikke forutsetter at jeg vet noe om regnskap. Jeg trenger et system som automatiserer rutinene mine slik at jeg slipper å føre regnskapet manuelt som om det var 1999.

Enter Utleieregnskap!